В момента разглеждате уебсайта на Philips lighting. На Ваше разположение има и локализирана версия.
Предложения

  Удобна светлина
  за складовите работници

  Фирма Hisab Joker,
  Варберг, Швеция

   

  Научете как фирмата Hisab Joker създава продуктивна работна среда със светодиодно промишлено осветление


  Предизвикателството на клиента


  Фирма Hisab Joker е далновиден търговец на подаръци, костюми и домашно приготвени напитки. За своя нов склад с площ 5000 m² фирмата има нужда от енергийно ефективно и дълготрайно решение за осветление, осигуряващо удобна работа на персонала.

   

  Складът на фирма Hisab Joker с решения за промишлено осветление от Philips

  Останахме
  поразени

  колко лесно се инсталират светодиодните тела Maxos. Цялата процедура протече много бързо."

   

  - Мартин Кристенсон, ръководител на проекта, Bravida AB

  Правилното осветление

   

  Фирма Hisab Joker първоначално иска луминесцентно осветление. Доставчикът на промишлено осветление Bravida AB обаче предлага алтернатива. „Тъй като ние предпочитаме изделия с по-ефективно енергопотребление, попитахме Hisab Joker дали се интересуват от светодиодно осветление и те определено се интересуваха – казва ръководителят на проекта Мартин Кристенсон. – Направихме изчисление за изплащането, което показа, че допълнителните инвестиции в светодиодно осветление ще се изплатят за пет години“.

   

  За склада е избрано светодиодното тяло Maxos. То осигурява комфортна атмосфера за работа със своята топла бяла светлина, подобна на тази от луминесцентното осветление. Тъй като персоналът на склада използва електрокари за вдигането на стоките на високите рафтове, има притеснения, че светодиодното осветление ще бъде твърде ярко. Този въпрос е решен с превключвателите, регулиращи отделните лампи.

   

  Инсталирани са общо 220 броя арматура. Всеки от тях консумира 49 W, в сравнение с номиналната консумация от 170 W на луминесцентните лампи. Освен икономиите на енергия, светодиодните тела Maxos намаляват и разходите за поддръжка. Светодиодните тела имат 50 000 часа експлоатационен срок и Hisab няма да се налага да сменя никое от тях през следващите 20-25 години. За сравнение луминесцентните лампи трябва да се сменят на всеки пет години.

   

  Като инвестира в светодиодно промишлено осветление, вместо в луминесцентни лампи, фирмата намалява разходите за електроенергия с около 6200 евро годишно, а емисиите на CO₂ – с около 70%.

  • Maxos LED
   Maxos LED
   Customers in the industrial and retail sectors are looking for general lighting solutions with a justifiable payback, while meeting all relevant norms for supermarkets and industry...

  Икономия на енергия
  със светодиоди

  Екипът

  Bravida AB, Мартин Кристенсон

  Клиент

  Подобни примери