Предложения

  Гигантската площ става

  екологична

  Разпределителен център на LIDL,
  Хееренвен, Холандия


  Научете как светодиодното складово осветление прави от разпределителния център на LIDL блестящ пример за екологосъобразност

   

  Хора на презентация в склада на разпределителния център на LIDL с осветление от Philips

  Този разпределителен център
  отразява всички

  ценности на LIDL: екологосъобразност, ефективност, модерна логистика и оборудване. Успяхме да изградим най-екологосъобразния разпределителен център в Холандия“.

   

  - Северине ван Тойл ван Серооскеркен, пресаташе на LIDL Холандия

  Хората са впечатлени от екологичното осветление в склада на разпределителния център на LIDL.

  Предизвикателството на клиента

   

  LIDL е един от най-големите търговци на хранителни стоки в Европа. В Хееренвен фирмата открива нов разпределителен център на площ от 46 000 m². Philips получава задачата да осигури екологосъобразна система за осветление, която да помогне на LIDL да наложи нови стандарти за устойчиво развитие.

  Правилното осветление


  Разпределителният център на LIDL е в авангарда на екологичното строителство. Безгазовата сграда използва система за съхранение на топлинната енергия, която черпи топлина директно от земята. Тя използва също така екологосъобразни хладилни агенти за охлаждане и замразяване на продуктите. Освен това, тройните прозорци и изолацията свеждат до минимум загубата на топлина и осигуряват висока енергийна ефективност на сградата.

   

  За да бъде картината пълна, е необходимо най-модерно екологично осветление. Разпределителният център е оборудван с Philips Maxos LED Industry, което създава светла и приветлива атмосфера. Освен това, в сградата са монтирани системи за управление с детектори за присъствие, които изключват осветлението, когато в помещенията няма хора. Има и система за регулиране на осветлението според дневната светлина, която регулира лампите според количеството естествена светлина, влизаща в сградата.


  Енергийно ефективните лампи и интелигентните системи за управление водят до 45% годишни икономии на енергия в сравнение с традиционните луминесцентни тела. Новото осветление помага за създаването на най-екологосъобразния разпределителен център в Холандия.


  Благодарение отчасти на енергийно ефективното осветление, разпределителният център на LIDL получава 4-звезден сертификат на BREEAM-NL за екологосъобразност. Той е първата сграда от този род, получила това впечатляващо признание.

  • Maxos LED
   Maxos LED
   Customers in the industrial and retail sectors are looking for general lighting solutions with a justifiable payback, while meeting all relevant norms for supermarkets and industry...

  Създаване на удобство
  със светлина

  Екипът

  LIDL Холандия

  Клиент

  Подобни примери