В момента разглеждате уебсайта на Philips lighting. На Ваше разположение има и локализирана версия.
Предложения

  За една

  здравословна среда

  Складов и разпределителен център на Unilever,
  Prologis Park, Пьотркув, Полша

   

  Научете как светодиодното складово осветление помага за опазването на околната среда

   

  Складът на Unilever в Prologis използва енергийно ефективно общо осветление от Philips

    Този проект е и
  поредната стъпка

  в посоката, определена от проекта „Екологичен живот“, организиран от Unilever, с който нашата фирма се ангажира да намали своето отражение върху околната среда."

   

  - Матеуш Миколайчик, младши специалист по логистика, Unilever

  Системи за управление на Philips в склада на Unilever в Prologis

  Предизвикателството на клиента

   

  Prologis е водещо име в индустриалните съоръжения. Със своя над 15-годишен опит в отрасъла, фирмата е сред най-добрите управители на складове. Тя иска да подобри екологосъобразността на площите на своя наемател в парка – Unilever. Може ли енергийно ефективното осветление да помогне?

  Правилното осветление 


  Разработената от Unilever стратегия „Екологичен живот“ набелязва няколко цели за развитието на центъра. Осветлението трябва да бъде засилено до нормативно определено ниво, за да създава продуктивна работна среда и да прави площите по-привлекателни. Освен това то трябва да отговаря на определени изисквания за поддръжката и консумацията на енергия.


  Philips започва с анализ на текущата осветителна система. Става ясно, че ако модернизираме светлинните източници, можем да намалим общото количество на необходимата арматура. Луминесцентните лампи T8 са заменени с по-ефективните T5. Това води до намаляване на общия брой на осветителните тела от 2136 на 1674. Новите лампи създават оптимална работна обстановка със силно и чисто осветление.


  Новата инсталация се контролира от интелигентна система за управление на осветлението, която регулира интензитета на лампите в зависимост от наличната дневна светлина. Това води до икономии, защото изкуствената светлина никога не се използва повече от необходимото. Освен това намаленият брой осветителни тела означава, че Prologis ще отделя по-малко време и пари за поддръжка.

  Икономиите на енергия от новото складово осветление са около 40% годишно. Това е равностойно на 219 000 тона CO₂. Благодарение на икономиите от новата система, инвестицията се изплаща за четири години.

  • MASTER TL5 High Efficiency Eco
   MASTER TL5 High Efficiency Eco
   This extremely efficient TL5 lamp (tube diameter 16 mm) saves considerable energy by simple lamp-for-lamp replacement. The TL5 HE Eco lamp offers excellent lumen maintenance and co...

  С мисъл за 
  околната среда

  Екипът

  Prologis

  Клиент

  Складов и разпределителен център на Unilever

  Обект

  Подобни примери